Palvelut

Reseptilääkkeet

Reseptilääkkeet toimitamme suoratoimituspisteistä, joissa teitä palvelee asiantunteva farmaseuttinen henkilökunta. Lääkeneuvontaan kuuluu lääkkeen oikean ja turvallisen käytön varmistaminen sekä hinta- ja korvattavuusneuvonta. Neuvomme myös lääkkeiden yhteisvaikutuksista ja haittavaikutuksista. Samassa apteekissa asiointi helpottaa lääkeneuvontaa ja parantaa lääketurvallisuutta, kun voimme tarkistaa käytössä olevien ja uusien lääkkeidenne yhteensopivuuden. Asiakasrekisterin avulla voimme seurata myös vuosittaisten lääkekulujenne kertymää.

Lääkeneuvontaan kuuluu lääkkeen käytön ja ottotavan läpikäynti sekä esimerkiksi astmalaitteiden ja insuliinikynien käyttämisen ohjeistaminen. Hintaneuvonnan yhteydessä kerromme, jos reseptilääkkeestä on olemassa edullisempi rinnakkaisvalmiste ja asiakas voi halutessaan vaihtaa lääkkeensä edullisempaan. Kela-korvattavuuden tarkistamme aina Kelan sähköisestä palvelusta, joten apteekissa asioimiseen käy Kela-kortin lisäksi myös ajokortti, henkilökortti tai passi.

Reseptin toimituksen yhteydessä voimme tulostaa laskelman lääkeostoista esimerkiksi vakuutusyhtiöitä tai Kelaa varten sekä tulosteet reseptilääkkeistä ulkomaan matkaa varten ja yhteenvedon voimassa olevista lääkemääräyksistä. Apteekistamme on myös mahdollista saada Schengen-todistus ulkomaan matkaa varten.

Sähköisistä lääkemääräyksistä voimme lähettää uusimispyynnön hoitoyksiköllenne. Sähköisiä reseptejä on mahdollista uusia myös itse Omakanta-palvelussa.

Itsehoitolääkkeet

Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo lääkevalinnoissa ja itsehoidossa sekä ohjaa tarvittaessa kääntymään lääkärin puoleen. Itsehoitolääkkeet ovat yleisesti ottaen turvallisia käyttää, kun niitä käytetään ohjeiden mukaisesti, eikä niiden käytölle ole vasta-aiheita. Osa itsehoitolääkkeistä on kuitenkin tullut myyntiin ennen nykyisten turvallisuusvaatimusten voimaantuloa ja osa on tarkoitettu lääkärin ohjeistamaan käyttöön eikä itsenäisesti aloitettavaksi. Tästä syystä on hyvä kysyä aina neuvoa apteekkimme farmaseuttiselta henkilökunnalta, kun valitset itsehoitolääkettä. Muistathan myös mainita, jos lääke tulee riskiryhmiin kuuluvalle, kuten iäkkäälle, pienelle lapselle, raskaana olevalle tai imettävälle tai pitkäaikaissairaalle.

Palveluvalinta

Apteekissamme on tilava ja valoisa palveluvalinta, ja tiloissa pääsee helposti liikkumaan myös esimerkiksi pyörätuolin, rollaattorin tai lastenrattaiden kanssa. Lääkkeiden lisäksi valikoimaamme kuuluu useita laadukkaita apteekkikosmetiikkasarjoja. Meillä on myös laaja valikoima oman terveydentilan seurantaan tarkoitettuja mittareita ja laitteita (mm. verenpainemittarit, PEF-mittarit, pulssioksimetrit ja kuumemittarit). Henkilökuntamme palvelee ja neuvoo mielellään sekä lääkkeisiin että muuhun terveydenhoitoon ja kosmetiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Lääkejätteiden palautus apteekkiimme

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Voit palauttaa vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeesi maksutta apteekkiimme. Muista poistaa lääkkeet pahvipakkauksista ja palauttaa tabletit purkeissa, pulloissa tai liuskoissa. Palauta neulat ja ruiskut erillään. Poista lääkkeistä myös potilastietoja sisältävät ohjetarrat. Voit tulostaa myös muistilistan tästä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisten jätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.