Palvelut

Reseptilääkkeet | Palveluvalinta | Lääkejätteiden palautus | Varmennekorttien rekisteröinti | Opiskelijaystävällinen apteekki

Reseptilääkkeet

Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä neuvomme lääkkeiden oikean ja turvallisen käytön ja säilytyksen sekä lääkkeiden hinta- ja korvattavuusasiat. Tarkistamme myös lääkkeiden yhteensopivuuden sekä kerromme mahdollisista haittavaikutuksista. Apteekissamme palvelevat myös koulutetut sydän-, diabetes- ja astmayhdyshenkilöt.

Apteekillamme on sopimus useiden yritysten sairauskassojen kanssa. Kysy asiasta lisää apteekin henkilökunnalta.

Apteekkimme kautta on mahdollista uusia vanhentuneita sähköisiä reseptejä. Huomaathan, että kaikkia reseptejä ei kuitenkaan aina voida uusia apteekin kautta. Tällaisia reseptejä ovat kuuriluontoisesti käytettävien lääkkeiden reseptit sekä yksityisten lääkäriasemien kirjoittamat reseptit.

Apteekistamme on mahdollista saada myös dokumentteja reseptilääkkeisiin liittyen. Meiltä saat laskelmat lääkeostoista Kelaa tai vakuutusyhtiötä varten, ulkomaan tulosteet ulkomaan matkaa varten, yhteenvedon kaikista resepteistä sekä maksullisen Schengen-todistuksen.

Puolesta asiointi

Kun asioit jonkun puolesta apteekissa, tarvitset hänen Kela-korttinsa sekä noudettavan lääkkeen tiedot.  Muiden reseptiin liittyvien asioiden hoitoon apteekissa vaaditaan sähköinen apteekkiasiointivaltuutus. Voit antaa sähköisen valtuuden Väestörekisterikeskuksen ylläpitämässä Suomi.fi-verkkopalvelussa. Valtuuden voi antaa myös kirjallisesti allekirjoittamalla Reseptin suostumuslomakkeen, jonka saa apteekista, terveydenhuollosta ja Kelan palvelupisteestä.

Palveluvalinta

Palvelemme uusissa tiloissa Tullintorin kauppakeskuksen 1. kerroksessa katutasossa. Tiloissamme pääsee helposti liikkumaan esimerkiksi pyörätuolin, rollaattorin tai lastenrattaiden kanssa.

Reseptilääkkeiden lisäksi meillä on kattava itsehoitovalikoima. Jos haluamaasi tuotetta ei kuitenkaan löydy suoraan apteekin valikoimasta, tilaamme sen mielellämme. Päivittäiset tavarantoimitukset takaavat tuotteiden nopean saatavuuden ja tilatut tuotteet saapuvat yleensä jo seuraavaksi päiväksi.

Lääkejätteiden palautus

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Voit palauttaa vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeesi maksutta apteekkiimme. Huomaathan, että vanhentuneet vitamiinit ja ravintolisät eivät ole lääkejätettä.

Varmennekorttien rekisteröinti

Apteekkimme toimii varmennekorttien rekisteröintipisteenä terveydenhuollon ammattilaisille. Tarvittaessa teemme myös varakortteja. Tarkistathan ennakkoon soittamalla, että apteekilla on paikalla korttien rekisteröijä. Varaa mukaasi passi tai henkilökortti (ajokortti ei käy). Palvelu on maksullinen.

Opiskelijaystävällinen apteekki

Apteekistamme saat opiskelijakortilla 5 %:n alennuksen kaikista lääkkeettömistä tuotteista, kuten vitamiineista, perusvoiteista, haavanhoitotuotteista ja kosmetiikasta.